Guatemala csemegéi
Kóstoljon bele Közép-Amerika legszebb országának különleges konyhájába. Guatemala finomságai kerültek ezúttal terítékre.
Estofado con papas
Az estofado con papas egy kiadós húsos krumpliétel, amelyet a guatemalai háztartásokban gyakran készítenek. A burgonyán és a húson kívül az étel elkészítéséhez jellemzően hagymát, paradicsomot vagy paradicsomszószt, sárgarépát, borsót, kukoricát, paprikát, fokhagymát, gombát, oregánót, petrezselymet, rozmaringot, sót és borsot használnak még fel. A pörköltet időnként borral vagy sörrel ízesítik. Egyes változatokban a hozzávalókat vízben vagy húslevesben előrepárolják. A hagyományos burgonyás pörköltet általában fehér rizzsel és tortillával körítik.
Revolcado
A revolcado a guatemalai currys pörkölt, amely sertésfejből és belsőségekből, paradicsomból, paprikából, chiles guaques-ból (guatemalai csilipaprika), fokhagymából és hagymából készül. A mártást kukoricaliszttel sűrítik. Az ételt általában tápláló téli fogásként tálalják.
Pastel de banano
Guatemala egyszerű desszertje, a pastel de banano nem más, mint egy házi banános piskóta. Az enyhén banánízű finom édességet banán (pépesített és szeletelt), liszt, tojás, vaj, szódabikarbóna, cukor és só felhasználásával készítik. A keveréket gyakran vaníliaesszenciával gazdagítják, olykor banánesszencia, csokoládé és apróra vágott dió is a süteménybe kerül. Az édes nassolnivalót porcukorral meghintve tálalják.
Shucos
A shucos népszerű guatemalai és Latin-Amerika szerte kedvelt hot dog. Guacamoléval, paradicsomszósszal, mustárral, csípős szósszal, majonézzel és a következő összetevők valamelyikével töltik: longaniza fehér kolbász, salchicha kolbász vagy chorizo. Érdekes módon a shuco szó jelentése piszkos, ami arra utal, hogy igen sokféle hozzávalót használnak ebben az ízletes hot dog-fajtában.
Pepián
Az ízletes pörköltet gyakran Guatemala nemzeti ételeként emlegetik. A maja és a spanyol konyha hagyományait ötvözi. A pepiánra jellemző a sűrű és gazdag állag, a hús mellett, ami lehet marha, csirke vagy sertés, gyümölcsöket és zöldségeket, például sárgarépát, burgonyát, kukoricát, körtét és tököt tartalmaz. Az íze enyhén kesernyés az előzetesen megpörkölt fűszerek miatt. Éttermekben és utcai ételárusoktól is beszerezhető, akik gyakran rizzsel és kukoricatortillával párosítják a pepiánt.
Jocón
A jocón de pollo hagyományos guatemalai étel, Guatemala nyugati feléből, egyenesen Huehuetenangóból. Az étel csirkedarabok, tök- és szezámmag, paradicsom, koriander, hagyma, chilipaprika és kukoricatortillák kombinációjából készül, amelyeket feldarabolnak, vízbe áztatnak és lecsepegtetnek. Az étel nagyon népszerű a maja lakosság körében. A korianderrel és paradicsommal készült zöld mártásban kínált csirkepörköltet szezám- és tökmaggal sűrítik, és általában rizzsel, avokádószeletekkel tálalják.
Mixtas
A mixtas a hot dog guatemalai változata, amelyet országszerte árulnak. A mixtákat az teszi egyedivé, hogy a kolbászokat nem kiflibe, hanem tortillába tekerve árulják. Az étel mindig friss és olcsó hozzávalókból készül, általában lime-os káposztasalátával, hagymával, kockára vágott paradicsommal, guacamoléval és zöld csilivel körítik.
Hilachas
A hilachas a guatemalai konyha egyik alapétele, piros színben pompázó pörkölt, amely felaprított marhahúsból és olyan zöldségekből készül, mint a paradicsom, a burgonya, a tök vagy a sárgarépa. Úgy tartják, hogy az étel másnap újramelegítve még finomabb. A hilachas számos változatban megtalálható Latin-Amerika-szerte, jellemzően rizzsel és babbal tálalják.
Fiambre
A fiambre a leghíresebb guatemalai étel, amely egy nagy saláta, amelyet hagyományosan a halottak napjára és mindenszentek napjára készítenek el. A salátában akár 50 összetevő is lehet, így szeletelt hús, sajt, zöldségek, savanyúságok és keményre főtt tojások. Számos változata létezik, például a fiambre rojo, amely céklával készül. A fiambre verde vegetáriánus változat, míg a fiambre desarmadot a fogyasztó saját ízlésének megfelelően készítik el.
Pollo en crema
A pollo en crema népszerű guatemalai étel, amelyet El Salvadorban és Mexikóban is szívesen fogyasztanak. Csirkemellből készül, amelyet egy gazdag, krémes mártásba mártanak, amely loroco (ehető zöld virágok), chayote vagy cukkini, sárga burgonya, zöld chilipaprika, hagyma és tejszín felhasználásával készül. Az enyhén fűszeres ételt gyakran rizzsel és kukoricatortillával tálalják.
Kapcsolódó inspirációk:
Dél-Patagónia jég szabdalta vidékén, a Los Glaciers Nemzeti Parkban kápráztatja el csodálóit

Dél-Patagónia jég szabdalta vidékén, a Los Glaciers Nemzeti Parkban kápráztatja el csodálóit
Tenger és dzsungel, egzotikus állatok és növények, ez Costa Rica legnagyobb vonzereje. Itt hírből sem ismerik a rohanást.

Tenger és dzsungel, egzotikus állatok és növények, ez Costa Rica legnagyobb vonzereje. Itt hírből sem ismerik a rohanást.
Costa Rica a remény útjelzője, aki alternatív utat mutat egy békés és virágzó jövő felé.

Costa Rica a remény útjelzője, aki alternatív utat mutat egy békés és virágzó jövő felé.
Sokan nem is gondolnák, hogy a panamakalap nem is Panamából, hanem Ecuadorból származik. Ismerje meg ennek az ikonikus kézműves terméknek az eredetét.

Sokan nem is gondolnák, hogy a panamakalap nem is Panamából, hanem Ecuadorból származik. Ismerje meg ennek az ikonikus kézműves terméknek az eredetét.
A geisha kávé ugyanolyan világhírű, mint a kopi luwak vagy a jamaicai blue mountain, de hogyan tört utat magának Etiópiából Panamáig? Fedezze fel velünk ezt a különleges történetet.

A geisha kávé ugyanolyan világhírű, mint a kopi luwak vagy a jamaicai blue mountain, de hogyan tört utat magának Etiópiából Panamáig? Fedezze fel velünk ezt a különleges történetet.
Martinique szigete elválaszthatatlan a rumtól, az itt készült italokat világszerte nagyra értékelik. A szigeten elsősorban Rhum Agricole-t állítanak elő, amelyet cukornádlé lepárlásával nyernek.

Martinique szigete elválaszthatatlan a rumtól, az itt készült italokat világszerte nagyra értékelik. A szigeten elsősorban Rhum Agricole-t állítanak elő, amelyet cukornádlé lepárlásával nyernek.
A francia Karib-térségben található Martinique szigete híres a gyönyörű strandjairól. A családokat teljes mértékben kiszolgáló strandoktól az érintetlen partszakaszokig mindent megtalálhatunk.

A francia Karib-térségben található Martinique szigete híres a gyönyörű strandjairól. A családokat teljes mértékben kiszolgáló strandoktól az érintetlen partszakaszokig mindent megtalálhatunk.
Érdekes tények Franciaország tengeren túli tartományáról. Ismerte őket?

Érdekes tények Franciaország tengeren túli tartományáról. Ismerte őket?
A fehér homokos strandokkal és mangrovefás rejtekhelyekkel tarkított partvidék és a különleges természeti környezet mindenkit kalandokra csábít.

A fehér homokos strandokkal és mangrovefás rejtekhelyekkel tarkított partvidék és a különleges természeti környezet mindenkit kalandokra csábít.
A Karib-tenger virágaként emlegetett Martinique szigetén a nyár soha nem ér véget, miközben a francia és a karibi kultúra ellenállhatatlan keveréke felejthetetlen élményeket tartogat.

A Karib-tenger virágaként emlegetett Martinique szigetén a nyár soha nem ér véget, miközben a francia és a karibi kultúra ellenállhatatlan keveréke felejthetetlen élményeket tartogat.
Kapcsolódó ajánlatok:

MEXIKÓ ÉS GUATEMALA - NAGY KÖRUTAZÁS A MAJÁK FÖLDJÉN HONDURASI LÁTOGATÁSSAL
Mexikó,
1 869 000 Ft-tól/fő




















