Provence-i ízorgia
Összeállításunkban három izgalmas, hamisítatlan Provencei receptet mutatunk, amellyel visszacsempészheti otthonába a csodálatos táj hangulatát.
Tian d'aubergine

• 60 dkg padlizsán
• 4 nagy tojás
• 20 cl friss tejszín
• 3 evőkanál olaj
• 100 g liszt
• 4 gerezd fokhagyma, petrezselyem, só, bors, szerecsendió
A mártáshoz:
• 1 nagy piros paprika
• 4 jó méretű paradicsom, olaj, só, cukor
Elkészítés
Hámozzuk meg és vágjuk fel a padlizsánt, a fokhagymát és a petrezselymet. A tojást, olajjal és a friss tejszínnel együtt, keverjük el. Adjuk hozzá a lisztet, a sót, a borsot és a szerecsendiót. Adjuk hozzá a nyers padlizsánt és az egészet 230 fokon süssük a sütőben 35 percig. Amíg az étel sül, készítsük el a mártást. Vágjuk a paprikát vastag szeletekre, kevés olajon barnítsuk meg egy serpenyőben. Kerüljön hozzá az apróra darabolt, hámozott paradicsom. Az egészet rottyantsuk össze, de 10 percnél tovább ne főzzük, hogy a paradicsom megőrizze a friss ízét. A mártást hagyjuk meghűlni és a kész, melegen tálalt ételhez kínáljuk.
La Daube Provençale

• 2,5 kg finom marhahús
• 2 fej hagyma
• 25 dkg füstölt szalonna
• olívaolaj
• babérlevél, kakukkfű, fekete bors
• 10 dkg magozott fekete olívabogyó
A páchoz:
• 1,5 liter vörösbor
• 4 sárgarépa
• 1 hagyma
• 6 gerezd fokhagyma
• 2 babérlevél
• néhány szelet póréhagyma
• fél narancs héja
• 2 evőkanál olívaolaj
Elkészítés
Előző este készítsük elő a páclét, amiben a húsunk pihenni fog a következő 24 órában. A másfél liter vörösborba kerüljön bele a 4 kockára vágott sárgarépa, a szeletekre vágott hagyma, a 6 gerezd fokhagyma, a 2 babérlevél, néhány szelet póréhagyma, a fél narancs héja és 2 evőkanál olívaolaj. Másnap a húst kiemelve a pácléből két apróra vágott dinsztelt hagymán forgassa át és adjon hozzá 25 dkg apróra vágott füstölt szalonnát. A kérget kapott húst a főzze 10-15 percig a fűszerekkel és a páclével együtt. A páclevet ezen a ponton le kell szűrni, ha ez megtörtént a leszűrt páclében főzzük tovább a húst kisebb lángon három órán keresztül. Az elkészülés előtt fél órával adjunk az ételhez 10 dkg fekete olívabogyót. Tésztával és reszelt sajttal tálaljuk.
Ratatouille

• 20 dkg hagyma
• 2 piros paprika
• 1 zöldpaprika
• 1 kg cukkini
• 60 dkg padlizsán
• 70 dkg paradicsom
• olívaolaj
• só, bors
• 3 gerezd fokhagyma, metélőpetrezsejem, kakukkfű, 1 babérlevél
Elkészítés
Mossuk meg alaposan a zöldségeket. Hámozzuk meg a hagymát, héjazzuk le a paradicsomot és a paprikát is. Adjuk hozzá a kockára vágott padlizsánt és cukkinit. Kevés olíva olajon 15-20 percig lassú tűzön forgassuk át. Majd ezek után az egészet kis lángon (vagy 140–160 °C-os sütőben) hagyjuk még főni fél óráig sóval, borssal, fokhagymával, babérlevéllel, petrezselyemmel és kakukkfűvel fűszerezzük. Melegen vagy másnap hideg előételként tálaljuk.
Kapcsolódó inspirációk:
A franciaországi Bordeaux minden kétséget kizáróan a bor egyik világvárosa. Gasztronómiai kincsei között azonban akad még néhány, amelyet a városban járva meg kell kóstolnunk!
A franciaországi Bordeaux a borok Mekkája: rangos château-k, pincészetek és még számtalan egyéb látnivaló felfedezésre vár. Bemutatjuk a város lés környéke csodáit!
Párizsban este is sok izgalmas, érdekes látnivaló várja!
Párizs számtalan történelmi parkkal, különleges kerttel és zöldterülettel rendelkezik, ahol érdemes megpihentetni a városnézéstől megfáradt lábainkat.
Kapcsolódó ajánlatok:

HOTEL ASTON LA SCALA****- NIZZA
Jellemzők
Nizza szívében fekszik a négycsillagos, elegáns Aston La Scala szálloda, az óvárostól és a tengerparttól egyaránt 5 perces sétára. Mindazoknak jó választás, akik nyaralásuk során az aktív kikapcsolódást részesítik előnyben, hiszen Nizza számos élményén kívül a Francia Riviéra közeli városai is könnyű szerrel felfedezhetők a helyi tömegközlekedési lehetőségeknek köszönhetően.

HOTEL WEST END NICE****- NIZZA
Jellemzők
A négycsillagos Hotel West End Nice Nizza és a francia Riviéra egyik leghíresebb utcáján, a pálmafákkal szegélyezett, tengerparti Promenade des Anglais-en emelkedik. A kavicsos tengerpart és a tengerparti sétány az utca túloldalán húzódik. A klasszikus stílusú, hangulatos szállodát a tengerparti pihenést és az aktív nyaralást előnyben részesítőknek egyaránt ajánljuk, mivel Nizza óvárosa és a tengerparti sétány közelsége mellett a közeli városok is felfedezhetők a helyi tömegközlekedési lehetőségeknek köszönhetően.

NEHO SUITES CROISETTE**** - CANNES
Jellemzők
A Cannes tengerpartjától és a sétánytól kb. 340 méterre található Clarion Suites Cannes Croisette medencés aparthotel szállodai környezetben kínálja az apartmanok nyújtotta előnyöket felszerelt konyhával rendelkező szobáival. A tengerpart könnyű elérhetősége ideális a pihenéshez, kikapcsolódáshoz.

PÁRIZS TITKAI
Párizs a fények városa, a szerelem és a romantika fellegvára. Merüljön el a divat és kultúra fővárosának lüktetésébe egy öt napos, felejthetetlen utazás során. Gasztronómiája, építészeti szépségei és nyüzsgő kultúrája teszi teljesen egyedülállóvá ezt a különleges metropoliszt.

BORDEAUX - CSOPORTOS VÁROSLÁTOGATÁS
Ez az utazás a francia borvidékek szívébe, Bordeaux-ba kalauzolja Önt, ahol a gazdag történelmi örökség és a kulináris élmények egyaránt várják. Fedezze fel a város nevezetességeit, a festői Atlanti-óceán partját, valamint a híres medoci borvidék csodáit egy felejthetetlen kaland során!

PÁRIZS ÉS A LOIRE-VÖLGYE
Ez az utazás Franciaország legvarázslatosabb tájait és városait kínálja Önnek: a Loire-völgy reneszánsz kastélyait, a romantikus Párizs ikonikus nevezetességeit, valamint a történelmi Versailles pompáját. Fedezze fel a művészet, történelem és kultúra lenyűgöző világát!

PROVENCE, A FRANCIA RIVIÉRA ÉS MONACO
Provence Franciaország talán legszebb vidéke, ahol szél borzolta levendulamezők és bájos városkák varázsolják el a látogatókat. Új körutazásunk Provence-tól a Riviéráig barangolja be Dél-Franciaország legszebb tájait és városait.

NORMANDIA – BRETAGNE
Normandia és Bretagne Franciaország két különleges tájegysége, ahol gazdag történelmi örökség és lenyűgöző tengerparti tájak találkoznak. A középkori városok, apátságok és vadregényes partvidékek időutazásra hívják az utazót.